Matematik

Hjælp til matematik aflevering

23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 4

I 2005 blev der anmeldt 47 295 arbejdsulykker. I perioden efter 2005 faldt antallet af anmeldte arbejdsulykker med 1.7 % om året. 

a) Indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen af anmeldte arbejdsulykker efter 2005. 

Jeg ved det er en potens funktion da den falder med en procentvis ændring men andet ved jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2018 af mathon

Når noget stiger eller flader med en procentdel pr. år er der tale om en eksponentiel funktion.

Modellen er altså på formen:
                                                    \small f(x)=b\cdot a^x

                                                    \small a=1+\tfrac{p}{100}=1+r


Svar #2
23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Ja, det var osse det jeg tænkte, men jeg blev i tvivl om, hvilke værdier der skulle ind på hvilken plads :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2018 af Prionia (Slettet)

f(x) = 47295 • .983x


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2018 af LavMinOpgave (Slettet)

Slettet

Svar #5
23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Jeg synes ikke det giver mening at den hedder f(x) = 47295• .983x


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2018 af mathon

 det er en eksponentiel funktion

                                                    \small f(x)=47'295\cdot (1-\tfrac{1.7}{100})^x               \small \textup{da p er negativ}

                                                    \small f(x)=47'295\cdot (1-0.017)^x

                                                    \small f(x)=47'295\cdot 0.983^x


Svar #7
23. april 2018 af CharlotteListOlsen (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2018 af Prionia (Slettet)

#5

Jeg synes ikke det giver mening at den hedder f(x) = 47295• .983x


               Hej, hvis du referer til svar # 3, så står der 47295 • .983x   og  ikke som du skriver

              47295 • .983x  


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2018 af Moderatoren

#4

Hvis du vil annoncere på Studieportalen, så læs hvordan her: 

https://www.studieportalen.dk/information/annoncering


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.