Matematik

tegn en tangent?

23. april 2018 af soer381k - Niveau: A-niveau

hej i opgaven skal jeg benytte grafen til at bestemme N'(90) og sige hvad dette tal fortæller om udviklingen i antal grundskoleelever i verden

jeg skal vel tegne en tangent et eller andet sted? (kan nogen ikke hjælpe med at forklare helt konkret hordan?)

N'(90) fortæller vel hvad væksten er til tiden t ikke?

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Tegn tangenten, aflæs to punkter og beregn hældningen (dvs. find a ud fra to punkter i en lineær funktion).

Vedhæftet fil:tegning.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2018 af StoreNord

Tegn en ret linje på tværs af grafen, hvor den skærer x=90.
Tegn derefter tangenten vinkelret på denne. Find derefter tangentens funktions-forskrift.

Ja til sidste linje.


Svar #3
24. april 2018 af soer381k

#1

Tegn tangenten, aflæs to punkter og beregn hældningen (dvs. find a ud fra to punkter i en lineær funktion).

er det rigtigt når jeg:

bestemmer hældningen ud fra to punkter på tangenten her, (40,200) og (60,400)

så hældningen er a= y2-y1 / x2-x1  =   400-200 / 60-40  =   200/20  =  10

så hældningen er 10 hvilket er N'(90)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Svaret er 10, men  y2-y1 / x2-x1  betyder y2 - (y1/x2) - x1  hvilket er forkert.


Svar #5
24. april 2018 af soer381k

\frac{y2-y1}{x2-x1} sådan da :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. april 2018 af Mathias7878

#5 ja og hvis du gerne vil have det til at se lidt smartere ud, så kan du skrive y2 som y2 med formeleditoren ved at skrive y_2, f.eks

  \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

- - -

 

 


Svar #7
24. april 2018 af soer381k

tusind tak for de brugbare svar


Skriv et svar til: tegn en tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.