Matematik

bestem længden af DE

24. april 2018 af soer381k - Niveau: A-niveau

har denne opgave hvor jeg har løst 

a) bestem vinkel b - jeg fik den til 32grader 

b) så skal jeg bestemme siden DE og jeg har udregnet D i trekant DEC til 32 grader

hvad skal jeg nu for at bestemme DE?

Vedhæftet fil: trekant DEC.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. april 2018 af peter lind

Du kan udregne vinkel BCD. Derefter kan du bruge sinusrelationerne til at udregne BD.Den kan du så bruge til at finde AD. Dernæst kan du bruge beregne vinkel A i trekant ABC. Du har nu en vinkel og en side i den retvinklede trekant ADE


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Figurens proportioner ser ud til at passe, hvorfor B formentlig er større end 45 grader (se figuren).

Hvordan ser din beregning ud i a)


Svar #4
24. april 2018 af soer381k

a)

når man kender alle sider i en trekant så ved jeg at jeg skal bruge cosinusrelationer:
a^(2)= b^(2) +c^(2)-2bc*cos(A)
så kan jeg indsætte de kendte værdier og jeg får en ligning hvor vinkel A er den eneste ubekendte:
solve((3.9)^(2)=(4.2)^(2)+(2.4)^(2)-2*4.2*2.4*cos(va),va)|0<va<180 ? va=66.0305
så vinkel B = 66°


Svar #5
24. april 2018 af soer381k

peter lind hvilken vinkel er vinkel BCD? C?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. april 2018 af peter lind

I trekant BCD er det vinkel C


Svar #7
24. april 2018 af soer381k

i trekant BCD kender man jo kun en vinkel og en sidelængde


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. april 2018 af peter lind

du kender 2 vinkler nemlig  vinkel B og  D. Vinkel B fra spørgsmål a) og vinkel D er givet


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. april 2018 af guuoo2 (Slettet)


b) Først beregnes hc og ∠A
    hc = sin(B) * |BC|
  ∠A = arcsin(hc / |AC|)

Bemærk at
  x = |DE| / tan(A)   ,   y = hc / tan(58º)   ,   x + y = hc / tan(A)

Hvilket indsættes i  x + y = x + y  som dermed bliver
  |DE|/tan(A) + hc/tan(58º) = hc/tan(A)

hvor |DE| er eneste ubekendte

Vedhæftet fil:tegning.png

Svar #10
24. april 2018 af soer381k

er der en anden måde at udregne vinkel A på? det lyder ikke som noget vi har lært


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Til at finde hc og ∠A bruges
  sin = mod / hyp

Til at finde x, y og x+y bruges
  tan = mod / hos

F.eks tan(A) = |DE| / x    =>    x = |DE| / tan(A)


Skriv et svar til: bestem længden af DE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.