Matematik

Vektor

27. april 2018 af fred270q (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sider fast på en opgave og kan overholdet ikke finde ud af hvordan man skal regne det ud

Opgave er at jeg skal finde s og t i en ligningen

\underset{OM}{\rightarrow}=s*\binom{4}{0,8}+t*\binom{4}{3}

Tak på forhold


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vektorligningen kan skrives koordinatvist:
    4s + 4t = OMx
 0.8s + 3t = OMy

som er 2 ligninger med 2 ubekendte (s og t).


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2018 af mathon

Hvad er M's koordinater?


Svar #3
27. april 2018 af fred270q (Slettet)

Jeg har ikke fået andet af vide en det jeg har skravet. Så ved ikke hvad M er


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2018 af mathon

            12s+12t=3x
        \underline{-3.2s-12t=-4y}
           8.8s=3x-4y                  \textup{hvor M=(x,y)}

           s=\tfrac{3x-4y}{8.8}

           t=\tfrac{x-4s}{4}=\tfrac{x}{4}-\frac{3x-4y}{8.8}=\tfrac{2,2x-3x+4y}{8.8}=\tfrac{-0.8x+4y}{8.8}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2018 af Casper7789 (Slettet)

Jeg har samme opgave og der står at mit M er M(3000;1000)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2018 af Casper7789 (Slettet)

men jeg har også problemer med at regne den ud 


Svar #7
28. april 2018 af fred270q (Slettet)

Hvor henne står der 3000;1000??

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2018 af Casper7789 (Slettet)

Altså jeg har en hel opgave 2 som hedder Turen og under opgave e står der: 

I konkurrenceflyvning med luftballoner skal skipperen bringe ballonen så tæt på målet som muligt. Figur 4 viser et landskab set oppefra indlagt i et koordinatsystem. Ballonen opsendes fra origo O, og målet er givet ved punkt M(3000;1000). Alle afstande er i meter. Vindens hastighed varierer i forskellige luftlag, og skipperen kan derfor styre den vandrette bevægelse ved at ændre ballonens højde. På konkurrencedagen er vindens vandrette hastighed i to forskellige højder givet ved.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2018 af mathon

#6           

           s=\tfrac{3x-4y}{8.8}=\tfrac{3\cdot 3000-4\cdot 1000}{8.8}

           \small t=\tfrac{-0.8x+4y}{8.8}=\tfrac{-0.8\cdot 3000+4\cdot 1000}{8.8}


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.