Matematik

Isoler b i trin

29. april 2018 af KathEster (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal isolerer b i følgene ligning;

x=(3+b)^3/m-r

Jeg er med på jeg nok skal bruge logoritme, men kan simpelthen ikke lige gennemskue den. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2018 af mathon

      /m   -  r   eller   /(m-r) ?


Svar #2
29. april 2018 af KathEster (Slettet)

Den ser således ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2018 af peter lind

Træk r over på venstre side

Gang med m

Uddrag den 3. rod


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2018 af Viggodamborg22 (Slettet)

Hvordan kommer udregningen så til at se ud for det hele?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2018 af peter lind

Prøv dog selv. Det er den eneste måde kan lære det på.

Gå trinvis frem efter vejledningen i #1. Hvis du går i stå kan du altid vende tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2018 af Viggodamborg22 (Slettet)

Jeg har regnet mig frem til at der indtil videre står m*(x+r) = (3+b)^3, men er ikke helt sikker på hvordan jeg skal tage den 3. rod


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2018 af peter lind

m1/3*(x+r)1/3 = 3+b


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2018 af Viggodamborg22 (Slettet)

Så det ender med at se sådan her ud?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #10
29. april 2018 af peter lind

ja


Svar #11
29. april 2018 af KathEster (Slettet)

Tak for det hurtige svar 

Er dog ikke helt med på, hvorfor x+r ender i parantes, som et led?

 


 


Svar #12
29. april 2018 af KathEster (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. april 2018 af peter lind

du kan da også skrive det som (m*(x+r))1/3


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

x1/3  er kun invers til x3 for ikke-negative x.
x(x2)-1/3  er derimod invers både for positive og negative x.

Hvis 3 + b er negativ, bliver b derfor kun rigtigt isoleret med den anden invers, som anvendt på
    m*(x + r) = (3 + b)3
gør det til
    m*(x + r) ((m*(x + r))2)-1/3 = 3 + b


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. april 2018 af peter lind

#14 det er ikke rigtig. x3 er en monoton funktion der har den inverse kubikroden.Eksempler:  3√8 = 2, 3√(-8) = -2


Skriv et svar til: Isoler b i trin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.