Matematik

Bestem N'(10)

30. april 2018 af benj232 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave der lyder: "Antallet af bakterier i et forsøg kan beskrives ved modellen:
N(t)=15000*1.021^(t)hvor N(t)=er antallet af bakterier og t er tiden i minutter fra forsøgets start.
a) Bestem N'(10) og forklar hvad dette tal fortæller om antallet af bakterier:"

Forstår ikke rigtig hvordan jeg skal diffrentiere N(t)=15000*1.021^t i nspire.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Skriv
derivative(n(t), t) | t=10

Hvis "derivative" er for langt at skrive, så kan du bruge forkortelsen "d(...)" som findes enten i
     Document Toolbox -> Utilities -> Catalogue -> d(
eller
     Document Toolbox -> Utilities -> Symbols -> d


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2018 af AMelev

Brug differentiationsskabelonen i Matematikskabeloner og definer evt. den afledede funktion - se vedhæftede.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Bestem N'(10)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.