Matematik

Beregning af kegle

04. maj 2018 af ForvirretMatElev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er desværre lidt blank på denne opgave. Håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2018 af peter lind


Svar #2
04. maj 2018 af ForvirretMatElev (Slettet)

Undskyld hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2018 af peter lind

rumfanget af keglen er π*r2*h/3 = 1000 cm3. brug dette til at bestemme h udtrykt ved r.

bunden af keglen har arealet π*r2. Den krumme overflade har arealet π*r*kvdrod(h2+r2) Brug dette til at finde prisen


Svar #4
05. maj 2018 af ForvirretMatElev (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2018 af mathon

Da kvadratrodsfunktionen er voksende, bliver P(r) mindst for mindst mulig radikand \left (\frac{3000}{\pi \cdot r^2} \right )^2+r^2.

Opgaven bliver defor at bestemme minimum for radikanden,
hvilket bl.a kræver
                                  \left (\left (\frac{3000}{\pi \cdot r^2} \right )^2+r^2 \right ){}'=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2018 af mathon

Bemærk:
                  Radikanden er aftagende i \small r\in\: ]0;10[ med minimum i ca. -11   


Skriv et svar til: Beregning af kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.