Matematik

Matematik korde

05. maj 2018 af whynotXD - Niveau: C-niveau

Jeg prøver at finde vinklen af en korde men det eneste jeg ved er at 

r=130 og at selve korden er 50


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2018 af peter lind

Hvilken vinkel ?

Hvis det er vinklen fra centrum er det en ligebenet trekant med de lige store sider r og den anden side 50


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2018 af StoreNord

Du kan dele den ligebenede trekant ABC i to retvinklede trekanter.
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2018 af StoreNord

Matematik korde.png

Vedhæftet fil:Matematik korde.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2018 af mathon

\textup{kordeformlen:}
                          k=2\cdot r\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )

                          v=2\cdot \sin^{-1}\left (\frac{k}{2 r} \right )              \textup{v er centervinklen over korden.}


Skriv et svar til: Matematik korde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.