Matematik

Bestem integral

07. maj 2018 af mastni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan forklarer mig hvad man skal, og om man kan løse den i nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

skriv integralet ind ordret


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2018 af Anders521

Du skal integrere et 2.gradspolynomium. Hvert led af polynomiet kan integreres ledvis f.eks.

                                                    \small \int 2 \, \textup{dx} = 2 \int \, \textup{dx}=2x+ \textup{k}

hvor k er et reelt tal.


Svar #3
07. maj 2018 af mastni (Slettet)

Jeg forstår det virkelig ikke? Hvordan kan man løse det uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2018 af Anders521

I dit tilfælde får du givet et 2.gradspolunomium, dvs. hvert led i polynomiet består af potenser. Potenser kan skrives generelt som \small x^a. Integreres udtrykket får du

                                                                     \small \frac{1}{1+a}x^{a+1}, \, a \neq -1             


Svar #5
07. maj 2018 af mastni (Slettet)

x^3+2x^2+2x 

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2018 af AMelev

Du skal huske at lægge en konstant til, da en konstant differentieret er 0, men ellers er det rigtigt.
Du kan tjekke ved at differentiere og se, om du få funktionen under integraltegnet.
F er stamfunktion til f ⇔ F'(x) = f(x).
Du kan også tjekke i TI-Nspire ved at finde integraltegnet (uden grænser) i Matematikskabeloner og der indsætte din funktion og den uafhængige variabel (x). Som svar får du den stamfunktion, hvor k = 0 og må så selv huske konstanten. ∫(3*x^2+4*x+2)dx ? x^3+2*x^2+2*x


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2018 af StoreNord

#5   Ja det er rigtigt, hvis du også skriver :    +k.


Skriv et svar til: Bestem integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.