Fysik

Trisse, bestem farten af klods

09. maj 2018 af Deroppe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har følgende opgave:

Og skal bestemme farten af den tunge klods i situation(2) . Hvordan ville man gøre dette? Energibevarelse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2018 af hesch (Slettet)

Trissen er masseløs, så den samlede masse = 7m+5m = 12m.

Den kinetiske energi i (2) må være 

Ekin = ½ * ( 12m ) * v2

der må være lig med tabt potentiel energi

ΔEpot = 7m * g * h - 5m * g * h = 2m * g * h

Sæt Ekin = ΔEpot  og isoler v.


Skriv et svar til: Trisse, bestem farten af klods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.