Matematik

Eksponentiel funktion opgave HJÆLP?!?!?

11. maj 2018 af ChristianHEstbæk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave som jeg ikke forstår:

En model for population af bakterier er givet ved P(t) = 250 · e^0,214·t hvor t er tiden i timer, og P(t) er antallet af bakterier pr. cm2 .

b) Benyt modellen til at bestemme bakteriepopulationens størrelse efter 6 timer.

Hvordan kan jeg løse dette når jeg ikke kender e?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2018 af peter lind

e er grundtallet for den naturlige logaritme. Du kan slå den ex i et op på din lommeregner eller et regneark


Svar #2
11. maj 2018 af ChristianHEstbæk (Slettet)

Funktionen skal altså løses således?

 P(t) = 250 · 2,71828^0,214·t


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2018 af ringstedLC

\begin{align*} \ln(e)&=1\Rightarrow e=inv\ln(1)\approx 2.7183\\ \log(10)&=1\Rightarrow 10=inv\log(1)\\ \end{align}

Din CAS kender "e". Men du skal finde tegnet, og må ikke bare skrive "e".


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2018 af mathon

                    \small \small P(t) = 250 \cdot e^{0.214·t }=250\cdot \left (e^{0.214} \right )^t=250\cdot 1.23862^{\, t}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion opgave HJÆLP?!?!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.