Fysik

beregning af atomer og aktivitet

13. maj 2018 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej allesammen, jeg har en oægave der lyder: 
En radiumkilde inder 0,0012g Ra-226 med halveringstiden 1620 år
a) Hvad er henfaldskonstanten for Ra? 
Her har jeg gjort således:
k= ln(2)/(1620 * 365 * 24 * 3600)= 1,35583*10-11 s-1

b) Hvor mange Ra atomer er der i kilden?

c) Hvad er kildens aktivitet? (jeg ved at jeg skal bruge formlem A=k*N, men ved ikke hvordan man finder N)

Er der nogen der vil hjælpe mig med de sidste to opgaver?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2018 af mathon

b)
          N=\frac{0.0012\; g}{226\; \tfrac{g}{mol}}\cdot N_A=\frac{0.0012\; g}{226\; \tfrac{g}{mol}}\cdot\left ( 6.022\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )
                                        


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2018 af mathon

c)
          A=k\cdot N


Skriv et svar til: beregning af atomer og aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.