Matematik

Find radius i cirkel ved jernbane

15. maj 2018 af afriendinneed (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP.

Sidder med den her opgave og har ingen anelse om hvordan jeg skal løse den. Jeg skal aflevere i morgen, så det skal helst gå lidt hurtigt.

Opgave lyder:

"Det er ikke altid muligt at lave en lige landevej eller jernbane. I de tilfælde hvor en vej/jernbane drejer som en cirkelbue, kan det være interessant at bestemme radius af cirklen. Det er vanskeligt at måle den direkte, da radius kan være et par kilometer lang og centrum for en cirkel kan lægge på utilgængelige steder. Beskriv en måde til at finde radius i vejens banekurve."


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2018 af mathon

Du skal kende 3 punkter på cirkelbuen: \small P_1(x_1,y_1)\; \; \; \; P_2(x_2,y_2)\; \; \; \;P_3(x_3,y_3)

\small \textup{hvorefter ligningssystemet}
                                           \small \begin{Bmatrix} (x_1-a)^2+(y_1-b)^2=r^2\\ (x_2-a)^2+(y_2-b)^2=r^2 \\ (x_3-a)^2+(y_3-b)^2=r^2 \end{Bmatrix}}

\small \small \textup{kan l\o ses med hensyn til a,b og r med et CASv\ae rkt\o j.}


Skriv et svar til: Find radius i cirkel ved jernbane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.