Matematik

Sandsynlighed med terninger

17. maj 2018 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Der kastes med tre terninger. Hvad er sandsynligheden for at de to første er seksere  og den sidste er ikke en seksere? og hvad er sandsynlighedne for at der kommer netop to seksere i alt ?

Jeg forstår ikke opgaven? er det 1/6 * 1/6 * 5/6 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2018 af SuneChr

Kastes tre identiske terninger på én gang, er sandsynligheden for at få
to seksere og ingen-sekser
som du har skrevet.
Sandsynligheden for netop to seksere:  \binom{3}{2}\cdot \left ( \frac{1}{6} \right )^{2}\cdot \left ( \frac{5}{6} \right )^{1} 


Svar #2
17. maj 2018 af Aleynaa

hvorfor 3/2?  er der fordi vi skal slå 2 sekser ud af to terninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2018 af SuneChr

To seksere kan udtages af tre seksere på K3,2 måder. Derfor skal vi have denne faktor med.
Binomialformlen gælder kun, når alle udfaldene tillægges samme sandsynlighed.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2018 af AMelev

#2 \binom{3}{2} er kombinationen (binomialkoefficientn) K(3,2) ikke en brøk

#3 Det er kun, hvis rækkefølgen af de to seksere er ligegyldig. 
I dette tilfælde skulle de to første være seksere og den sidste en ikke-sekser, og så er sandsynligheden (1/6)2·(5/6).


Skriv et svar til: Sandsynlighed med terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.