Matematik

Trekant

20. maj 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der vil hjælpe mig med denne her opgave 

I trekant ABC er a = 7, b= 12 og c = 17

Punktet D ligger på BC, så vinkel D i trekant ADC er 45 grader

a) bestem længde AD 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2018 af SuneChr

Find C v.h.a. cos-relationen.
Derefter
\frac{|AD|}{\sin C}=\frac{|AC|}{\sin ADC}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2018 af mathon

Define f(x,y,z)=cos-1((x^2+y^2-z^2)/(2·x·y))

   \small \textup{beregning af A}=f(12,17,7)

   \small \textup{beregning af B}=f(7,17,12)

   \small \textup{beregning af C}=f(7,12,17)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2018 af mathon

                 \small \small |AD|=\frac{\sin(B)}{\sin(45\degree)}\cdot 17  


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.