Matematik

Bestem stamfunktion til punkt

21. maj 2018 af ulili (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=3'kvadratrod'(x)-4x

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går igennem P(4,-6)

Håber der er en venlig sjæl der kan løse denne her, samt forklare hvad der bliver gjort. 
Jeg går ud fra at den kommer til at se sådan ud: 3'kvadratrod'(4)-4*4=-6

Kan dog bare ikke finde ud af at løse den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2018 af SuneChr

Find stamfunktionen F(x) til
3\sqrt{x}-4x       (går ud fra det er sådan, f ser ud)
og husk konstanten.
Løs
F(4) = - 6
hvorved konstanten beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2018 af peter lind

Brug at ∫xndx = xn+1/(n+1) for n≠-1 og kvdrod(x) = x½.

3*4½-4*4 = 3*2-4*4


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2018 af SuneChr

Man skal løse
2x\sqrt{x}-2x^{2}+c=-6
ved at indsætte x = 4


Svar #4
21. maj 2018 af ulili (Slettet)

Ja sune det er sådan den ser ud, kan en af jer løse den skridt for skridt, ville hjælpe mig meget :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2018 af SuneChr

Stamfunktionen til f er størrelsen til venstre for lighedstegnet, hvor værdien for c træder ind på c's plads.


Svar #6
21. maj 2018 af ulili (Slettet)

Okay 1000 tak, tror jeg er med :)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion til punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.