Matematik

hvad er svaret

22. maj 2018 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: A-niveau

har døjet med denne opgave og får forskellige rsultater


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

a=-4, b=6


Svar #2
22. maj 2018 af benjaminamos (Slettet)

Hvordan får du lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Vis hvordan du fik dine resultater
Regnede forkert i #1, svaret er
a=-0.5 og b=1.5


Svar #4
22. maj 2018 af benjaminamos (Slettet)

Jeg får a= -0.5   og   b= 1


Svar #5
22. maj 2018 af benjaminamos (Slettet)

differentierer 


Svar #6
22. maj 2018 af benjaminamos (Slettet)

a*8+b*4=0
(-0.5)*8+b*4=0
b=1


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Kurven går gennem (2,2), dvs.
a*8+b*4=2


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2018 af Festino

Vi ved, at tredjegradspolynomiet f(x)=ax^3+bx^2 antager et lokalt maksimum i x=2. Dermed er f'(2)=0. Da f'(x)=3ax^2+2bx, får vi ved at sætte 2 ind i stedet for x, at

12a+4b=0.

Dette er en ligning i a og b. Vi kan finde endnu en ligning i a og b ved at benytte, at f(2)=2:

8a+4b=2.

Find nu a og b ved at løse ligningssystemet.


Skriv et svar til: hvad er svaret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.