Matematik

lineær differentialligning vha. gætteformlen

23. maj 2018 af Trinobabz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber nogen kan hjælpe mig med: 

Giv et eksempel på løsning af en lineær differentialligning vha. gætteformlen, hvor løsningen er et polynomium? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2018 af AMelev

Du kan sagtens lave masser af lineære diff.ligninger y' = a(x)·y + b(x), hvor et polynomium er løsning: 
Sæt f(x) til at være et polynomium og a(x) til en eller anden funktion af x.
Bestem f '(x).
Sæt b(x) = f '(x) - a(x)·f(x).

Mennnnn..... problemet er at gætte en løsning, hvis det bliver for fantasifuldt.

Hvad med y'=\frac{1}{x}\cdot y+\frac{4x^4}{5} - er den til at gætte en løsning til?


Skriv et svar til: lineær differentialligning vha. gætteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.