Matematik

opgave

26. maj 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan I hjælpe mig med denne her opgave: 

Suppose that most people will not speed if the expected fine is at least $500. The actual fine for speeding is $800. How high must the probability of being caught and convicted be to discourage speeding?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Den forventede bøde skal forstås som den faktiske bøde ganget med sandsynligheden for at blive taget i fartkontrollen. Så der må gælde

p * $800 ≥ $500  <=>

p ≥ 5/8 = 62,5%


Svar #2
26. maj 2018 af Mie12345678 (Slettet)

er konklusion: 

hvis sandsynlgheden er 62,5 eller større så vil man blive fanget for fartkontrollen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Nej, konklusionen må være at med en bødestørrelse på $800, så skal risikoen for at blive taget i fartkontrollen være mindst 62,5% før folk vælger at overholde fartbegrænsning.

Opgaven skal forstås sådan at der er to faktorer der spiller ind når folk vælger at køre for stærkt: 1. Hvor stor er sandsynligheden for at blive taget. 2. Hvor stor er bøden.

Myndighederne kan altså mindske antallet af fartsyndere ved enten at øge bødestørrelsen eller ved at øge risikoen for at man bliver taget (dvs. mere fartkontrol på vejene).

Det oplyses i opgaven at "den forventede bøde" ("expected fine") skal være på mindst $500 før de fleste ("most people") vælger at overholde fartbegrænsningen. Med "forventet bøde" skal forstås:

Forventet bøde = den faktiske bødestørrelse * sandsynligheden for at blive taget

Du kender den faktiske bøde, den er $800, og så skal du finde den sandsynlighed for at blive taget der giver en forventet bøde på mindst $500. Altså løse uligheden

$500 ≥ $800 * p


Svar #4
26. maj 2018 af Mie12345678 (Slettet)

p * $800 = $500

Skal ligning opstilles på den måde?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja det er rigtigt.

Sandsynlighed for at få en bøde * bødens størrelse = det man gennemsnitligt skal betale i bøde når man vælger at køre for stærkt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hov, i #3 har jeg vendt ulighedstegnet forkert.


Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.