Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c

27. maj 2018 af Jb123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg vil meget gerne have hjælp til denne opgave:

En cirkel c og en linje l er bestemt ved

c: x^2-4x+y^2+2y=11

l: y=x+1.

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2018 af MatHFlærer

Indsæt y=x+1 i cirklens ligning og brug evt. CAS til at løse ligningen for x. 

(x-2)2+(y+1)2=16 kan være en hjælp


Svar #2
27. maj 2018 af Jb123 (Slettet)

Hov, det er forresten uden hjælpemidler.. Det glemte jeg lige at skrive


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2018 af MatHFlærer

(x-2)2+(y+1)2=16 indsætter du y=x+1 så er

(x-2)2+(x+2)2=16 eller blot 2x2+8=16


Svar #4
27. maj 2018 af Jb123 (Slettet)

Hvordan ved du hvad a og b er i cirklens ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2018 af mathon

           \small x^2-4x+(x+1)^2+2\cdot (x+1)=11

           \small x^2-4x+x^2+2x+1+2x+2=11

           \small 2x^2=8

           \small x^2=4

            \small x=\mp 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2018 af mathon

                          \small \textup{c:}\; \; \; x^2-4x+y^2+2y=11

                                 \small \small \left (x-2 \right )^2+\left (y-(-1) \right )^2=4^2


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem l og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.