Kemi

Beregn antal molekyler

29. maj 2018 af æskemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber, at der er en der kan hjælpe med denne opgave. Jeg har brug for en forklaring bag mellemregningerne. Jeg kender svaret og ved, at man normalt blot ganger stofmængden med Avogadros konstant.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2018 af AngelOneOne

Antal mol dutasterid: 0,0005 g / 528,54 g/mol = 0,0000009 mol ≈ 0,9 µmol

Heraf absorberes 60 % = (0,9 µmol/100) • 60 = 0,54 µmol

Heraf bindes 96,6 % i blodplasma = (0,54 µmol/100) • 96,6 = 0,52 µmol ≈ 0,00000052 mol

Det er så i 5 liter, så for at få i 1 L: 0,52 µmol/5 = 0,104 µmol ≈ 0,00000010 mol

For at finde antallet af molekyler, ganges der med Avogadros konstant NA = 6,02214129 • 1023 mol-1:

0,0000001 mol • 6,02214129 • 1023 mol-1 = 6,02214129 • 1016 ≈ 6,022 • 1016 molekyler dutasterid i 1 L blodplasma.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
29. maj 2018 af æskemi (Slettet)

I følge facit bør resultatet være 1.2*10^17. Jeg ved ikke, hvor det glipper. Har forsøgt med samme fremgangsmetode, dog uden held.


Svar #3
29. maj 2018 af æskemi (Slettet)

Jeg tror problemet er, at de ikke har skrevet, at blodplasma udgør 55% af fuldblodsvolumen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. maj 2018 af AngelOneOne

Hej,

Hvis det er korrekt, så er 2,75 L af de 5 L blodplasma. Dvs. du skal dividere 0,52 µmol med 2,75 i stedet for 5, hvilket giver 0,19 µmol. Ganger du det med NA får du 1,144 • 1017, hvilket må siges at ligge ret tæt på facit, så tror du måske har ret i din antagelse..

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #5
29. maj 2018 af æskemi (Slettet)

Tak for din tid. :)


Skriv et svar til: Beregn antal molekyler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.