Matematik
Bestem integralet
Hej Studieportalen,
Jeg er en kegle til matematik og hvis nogen gad skære denne opgave helt ud i pap og forklare trin for trin hvordan man løser den her opgave, vil jeg forevig være taknemmelig
Bestem integralet:
(OBS: 3 og 0 er bare de tal som står henholdsvis over og nedenunder integral tegnet, men kan ikke opløfte det her)
3
∫ (3x^2 - x + 1) dx
0
Svar #1
29. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)
∫03 (3x2 - x + 1) dx = [x3 - ½x2 + x]03 = 33 - ½*32 + 3 - (03 - ½*02 + 0) = 25,5
Svar #2
29. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)
En stamfunktion for
f(x) = 3x2 - x + 1
er
F(x) = x^3 - 0.5x2 + x
da sidstnævnte differentieret giver den førstnævnte.
Det bestemte integrale giver
F(3) - F(0) = 27 - 4.5 + 3 - 0 = 25.5
Skriv et svar til: Bestem integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
