Matematik

Overfladeareal ...

29. maj 2018 af Rolfen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er kommet i tvivl om hvordan man løser denne opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2018 af OliverHviid

Som der står: du skal først angive det samlede areal af siderne + taget, dvs. x²+xh+xh=x²+2xh

Herefter kan du så indsætte h=12/x² og reducere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2018 af AMelev

Du har lavet 1. sp., V = l·b·h = 12 \Leftrightarrow ..... h = \frac{12}{x^2}, ikke?

Det samlede areal er summen af de to sideflader og taget. De er alle tre rektangler, og du kender målene (x og h). Så indsætter du h-værdien, beregner det samlede areal og reducerer.


Skriv et svar til: Overfladeareal ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.