Matematik

diff. ligninger.

30. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Nogen der kender nogen videoer der kan hjælpe mig med det her spørgsmål, har forsøgt at lede, men ligningerne som bliver behandlet i de fleste er y'=k*y 

det haster da jeg snart jeg skal op. 


Svar #1
30. maj 2018 af Mathian

er det panserformlen jeg skal bruge til at bevise ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2018 af peter lind

Du kan godt bruge panseformlen til at løse den ligning. Noget nemmere er det dog at gøre prøve hvis du kender løsningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#1

er det panserformlen jeg skal bruge til at bevise ligningen? 

Kun hvis du beviser panserformlen (se link) og så reducere til specialtilfældet i spørgsmålet

Bevis for specialtilfældet alene:

                           y'(x) = b - a*y(x)         - Saml y(x) og y'(x) på en side, og gang med eax
 
y'(x)eax + a*y(x)*eax = b*eax                - Integrer begge sider (brug produktreglen omvendt på venstre side)
                    y(x)*eax = b/a * eax + k     - Isoler y(x)
                          y(x) = b/a + k*e-ax
som er den fuldstændige løsning 


Svar #5
30. maj 2018 af Mathian

Men jeg skal bevise, ikke løse den??? Eller har jeg misforstået noget stort her.  Jeg har brug for en video, har svært ved at forstå det tekstligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2018 af peter lind

Ja. du skal bevise den ikke løse den


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Video 11 på http://www.frividen.dk/matematik/differentialligninger/, bortset fra at den antager at løsningen til
y' = k*y  allerede er bevist (video 10).


Svar #8
31. maj 2018 af Mathian

ok mange tak :)


Skriv et svar til: diff. ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.