Matematik

Modellering 1g vær sød og hjæælp:))

02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle som ville være søde at hjælpe, jeg forstår det simpelthen ikke. :)

Opgaven er opstil på følgende måde:

Omsætningsfunktionen kan være givet ved R=g(x)=-x^2+16x

Omkostningsfunktionen kan være givet ved C=k(x)=2x+13

Og så får jeg at vide at jeg skal forklare hvordan man bestemmer funktionen, som kan udregne overskuddet. Og hvordan man kan bestemme det største overskud vha. funktionen.

Søgeord:  modellering, omkostningsfunktion, omsætningsfunktion, funktion, overskud. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2018 af mathon

Overskudsfunktion =  omsætningsfunktion - omkostningsfunktion

              \small O(x)=R(x)-C(x)

              \small O(x)=-x^2+16x-(2x+13)?

              \small O(x)=-x^2+16x-2x-13?

              \small O(x)=-x^2+14x-13

\small O(x)_{max}\; \; \textup{for} \; \; x=\frac{-b}{2a}=\frac{-14}{2\cdot (-1)}=7

\small O(x)_{max}=-7^2+14\cdot 7x-13=36


Svar #2
02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet)

Tusind tak Mathon, men jeg er ikke helt med på den sidste del: altså det med O(x)max.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2018 af mathon

x = 7 indsat i   \small O(x)=-x^2+14x-13


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2018 af mathon

Alternativt:
                       \small y=\frac{-d}{4a}=\frac{-\left ( 14^2-4\cdot (-1)\cdot (-13) \right )}{4\cdot (-1)}


Svar #5
02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet)

forstår det virkelig stadig ikke, men tak alligvel, tak fordi du gad bruge din tid på mig :)


Svar #6
02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet)

hvad er det du bruger til sidst, er det en formel, som du sætter tallene ind i til sidst? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2018 af mathon

eller
          \small O_{max}\textup{ kr\ae ver }

          \small O{\, }'(x)=-2x+14=0

          \small \small O_{max}=O(7)=-7^2+14\cdot 7-13=36

                   


Svar #8
02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet)

forstår det nu, takker mange gange :) :) :) :) :) :::::)))))))))


Svar #9
02. juni 2018 af humptidumpti (Slettet)

mathon du er en skat


Skriv et svar til: Modellering 1g vær sød og hjæælp:))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.