Matematik

HHX Matematik skriftlig B-niveau 28. maj 2018

03. juni 2018 af dondojondo - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg var d. 28. maj oppe til eksamen i skriftlig matematik på B-niveau (HHX). Jeg synes det gik rigtig godt, men tripper lidt over hvordan jeg har klaret den og kan ikke vente på svar. Er der nogen her, der er kyndige og har de rigtige svar til alle spørgsmål? Det ville være en kæmpe hjælp. 

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2018 af MatHFlærer

Tror du må vente til der bliver offentliggjort din karakter. Har ikke opgavesættet og de tilhørende Excel filer, da jeg er HF lærer.

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2018 af guuoo2 (Slettet)

Jeg går ud fra du valgte 10b, da den er klart den korteste.

Opg. 1
a) Fraktilen er 2.
    Betydning: I mindst 90% af tilfældene er værdien 2 eller under.

Opg. 2
a) Dm(f) = (4, 6]
    Globalt minimum = (-3, -2)

Opg. 3
a) f '(x) = 0.5x - 6, dvs. f er aftagende i (-inf, 12] og voksende i [12, inf)

Opg. 4
a) 10

Opg. 5
a) 450

Opg. 6
a)
      - Rodligningen opstilles
      - f(x) evalueres
      - Nulreglen anvendes (2 faktorer)
      - Der adderes med 4 i ligning 2
      - Positivitet af e^x ekskluderer ligning 1, og
        der divideres med 0.5 i ligning 2

Opg. 7

a/b)

b) T_2 = 17.806752
c) Man kan ikke bestemme noget på baggrund af modellen, men modellens bud er 9284989
d) 

Opg. 8

a) C(350) = 3400
b) R(x) > C(x)   =>  29.179607 < x < 1370.8204
c) O(x) = -0.05x^2 + 70x - 2000
    Maksimum: (700, 22500)

Opg. 9

a) 35.02612 %
b) Gennemsnit: 1011.4
       Spredning: 139.82519
c) Hypotese: Avlers grise er i overensstemmelse med landsgennemsnitet
    Hypotesen kan ikke afvises.

Opg. 10b

a)  Rødder: x = 0   ∨   x = 34.199519
     Tangent: y = 1125 - 30 x

Vedhæftet fil:figur.png

Svar #3
05. juni 2018 af dondojondo

Tusind tak for svar. Jeg lavede dog 10A, men dine resultater gav mig mere ro i sjælen over at jeg har gjort det rigtigt.
Vh

Skriv et svar til: HHX Matematik skriftlig B-niveau 28. maj 2018

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.