Matematik

bestem en tangenligning

03. juni 2018 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har vedhæftet opgaven. Jeg ved godt hvordan jeg bestemmer en tangentlining ved punkterne p(2f(2), p(3), f(3), men  når det så kommer til punktet p. 2,2, så bliver jeg forvirret. Hvis der altså ikke står f(2), men 2 hvordan gør jeg så

Vedhæftet fil: hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2018 af mathon

                      \small f{\, }'(x)=4e^{2x}+1

                      \small f{\, }'(0)=4e^{2\cdot 0}+1=4+1=5

\small \textbf{Tangentligning i }\mathbf{(x_o,y_o)}\textbf{:}

                      \small y=f{\, }'(x_o)\cdot x+(f(x_o)-f{\, }'(x_o)\cdot x_o)

\small \textbf{Tangentligning i }\mathbf{(0,2)}\textbf{:}

                      \small y=5\cdot x+(2-5\cdot 0)

                      \small y=5\cdot x+2

                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2018 af mathon

                      \small f{\, }'(2)=4\cdot e^{2\cdot 2}+1=4e^4+1

\small \small \textbf{Tangentligning i }\mathbf{(2,2)}\textbf{:}

                      \small y=(4e^4+1)\cdot x+(2-(4e^4+1)\cdot 2)

                      \small y=219.393\cdot x-436.785


Skriv et svar til: bestem en tangenligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.