Matematik

Beregning

03. juni 2018 af Statistic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der var i 2000 i alt 167.316 personer som indløste en recept på simvastatin. Det svarer til at der i samme år blev solgt 39.225.000 DDD simvastatin. I 2000 var den samlede befolkning på 5.659.715 indbyggere. Udregn den terapeutiske intensitet.

Hvordan kommer man frem til 19 DDD/1000 indbyggere per dag?

Der er 365 døgn 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2018 af AMelev

39225000 DDD? pr. 5659715 indbyggere pr. 365 dg, dvs. \frac{39225000}{5659715 \cdot 365} \textup{\, DDD\, pr.\, indbygger pr.\, dg}=0.018988 \textup{\, DDD\, pr.\, indbygger pr.\, dg} =
19 \textup{\, DDD\, pr.\,1000 indbyggere pr.\, dg}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2018 af OliverHviid

(39225000/(5659715/1000))/365=18,99≈19 DDD/1000 indbyggere pr. dag.


Skriv et svar til: Beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.