Matematik

Bestem centrums koordinater for en cirkel

07. juni 2018 af lasseandersen12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har stort brug for hjælp! Er helt Lost
Jeg skal finde Kordinaterne for en cirkels centrum.
Jeg kender punkterne G og H som er en del af en cirkelbue G(49,0;46,0) H(41,3;4,1) Og så kender jeg også radius som er r = 33,6cm
 

Jeg går ud fra at Punkt G og H begge ligger på cirklens periferi og derfor håber jeg på at man ville kunne omskrive cirklens ligning (|PC|=r) til noget hvor jeg står og vil finde C som er cirkelns centrum.
Please hjælp er helt væk

Vedhæftet fil: Hjælp.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2018 af mathon

\small \textbf{Du har:}

                   \small \left (49.0-a \right )^2+\left (46.0 -b\right )^2=33.6^2
                   \small \left (41.3-a \right )^2+\left (4.1 -b\right )^2=33.6^2
                                    


Svar #2
07. juni 2018 af lasseandersen12 (Slettet)

Og hvis jeg skal finde centrum af cirklen hvad skal jeg så bruge?


Svar #3
07. juni 2018 af lasseandersen12 (Slettet)

Så ab er cirklens centrum? Så den skal bare omskrives derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2018 af mathon

                  solve((49.0-a)^2+(46.0-y)^2=33.6^2 and (41.3-a)^2+(4.1-y)^2=33.6^2,{a,b})

\small \textup{Cirklens centrum: }C(a,b)     


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2018 af mathon

tastekorrektion:

               solve((49.0-a)^2+(46.0-b)^2=33.6^2 and (41.3-a)^2+(4.1-b)^2=33.6^2,{a,b})


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2018 af PeterValberg

Der er to muligheder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2018 af mathon

                  solve((49.0-a)^2+(46.0-y)^2=33.6^2 and (41.3-a)^2+(4.1-y)^2=33.6^2,{a,b})

                  \small C=\left\{\begin{matrix} (19.6;29.7)\\ (70.7;20.4) \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Bestem centrums koordinater for en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.