Matematik

Bestem f(g(1))

09. juni 2018 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej allesammen. Jeg er i gang med at øve mig til en matematik prøve, og jeg har fået følgende opgave:

To funktioner er bestemt ved regneforskrifterne 
f(x)= 2x3 og g(x)= 2x-3

a) Bestem f(g(1))

Jeg har aldrig arbejdet med denne slags opgave før, og forstår ikke hvad der menes. Er der nogen, der vil hjælpe? 


Brugbart svar (4)

Svar #1
09. juni 2018 af mathon

              \small \small f(g(x))=f(2x-3)=2\cdot \left (2x-3 \right )^3


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. juni 2018 af mathon

            \small \small \small f(g(1))=2\cdot \left (2\cdot 1-3 \right )^3


Svar #3
09. juni 2018 af sea789

#1

              \small \small f(g(x))=f(2x-3)=2\cdot \left (2x-3 \right )^3

Jeg forstår ikke rigtig hvordan du er kommet frem til den funktion, men jeg har gjort følgende:

g(1)= 2*1-3= -1

f(-1)= 2*(-1)3= -2

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. juni 2018 af ringstedLC

Ja. Der sker det, at g(x) bliver variablen x i f(x).


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2018 af StoreNord

Ja. Det er rigtigt.
f(g(x))              er en såkaldt "sammensat funktion".
Man kalder det også en bollefunktion           \small f\circ g(x)                  :)


Skriv et svar til: Bestem f(g(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.