Matematik

Redegørelse for hvad der menes med begreberne ”matematisk model” og regression.

11. juni 2018 af Lovely21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med at definere hvad der menes med begreberne ”matematisk model” og regression?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af mathon

En matematisk model beskriver sammenhængen mellem varable størrelser.

I gymnasiet arbejdes oftest med
                                                         \small \bullet\textup{ line\ae r sammenh\ae ng}                          \small y=b+ax
                                                         \small \bullet\textup{ eksponentiel sammenh\ae ng}                 \small y=b\cdot a^x           
                                                         \small \bullet\textup{ potenssammenh\ae ng}                          \small y=b\cdot x^a
                                                         \small \bullet\textup{ logistisk sammenh\ae ng}                       \small y=\frac{M}{1+Ce^{-aM\cdot x}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2018 af mathon

Ved regression beregnes den model som bedst beskriver sammenhængen udtrykt ved en R-størrelse

                  \small R=-1\; \; \textup{ingen sammenh\ae ng}
                  \small R=1\; \; \textup{fuldst\ae ndig sammenh\ae ng}


Skriv et svar til: Redegørelse for hvad der menes med begreberne ”matematisk model” og regression.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.