Matematik

potens

11. juni 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

• brug af formlen Fy = (Fx)a 

hvad bruger man den til ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af 123434 (Slettet)

Procent-procent-vækst
Når du fremskriver x med en bestemt procentdel, så stiger y med en bestemt procentdel.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2018 af 123434 (Slettet)

f(x)=5x^2
Fremskriver x med 20%
f(y)=fx^a=1.20^2=1.44
Når x fremskrives med 20%,så stiger y med 44%.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2018 af AMelev

#2 Ikke  f(y)=fx^a=1.20^2=1.44, men fy = ...

Fx er fremskrivningsfaktoren for x, dvs. at Fx  = 1+rx, hvor rx er vækstraten for x.
Fy er fremskrivningsfaktoren for y = f(x), dvs. at Fy  = 1+ry, hvor ry er vækstraten for y.

 Fy  = Fa ⇔ 1+ry = (1+rx)a ⇔ ry = (1+rx)a -1


Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.