Matematik

Parameterfremstilling af ret linje

11. juni 2018 af Danielkm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har problemer med denne opgave, og håber nogen kan hjælpe mig med at forstå det. 

"Redegør for hvordan man går fra den rette linjes ligning til en parameterfremstilling af den rette linje"


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2018 af AMelev

Ligning: a·x +b·y +c = 0 normalvektor er (a,b), dvs. at retningvektor er (-b,a).
Indsæt en x-værdi og beregn den tilsvarende y-værdi, så har du et punkt på linjen.      y = (-c-bax)/b
Så har du retningsvektor og et punkt og kan bestemme parameterfremstillingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2018 af PeterValberg

Måske der er lidt hjælp at hente her:

< LINK > video nr. 19 og 20
< LINK > video nr. 6 og 7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2018 af mathon

\small \textup{hvoraf for }x_o=0
          \small y_o=\tfrac{-c }{b}

\small \textup{linjens parameterfremstilling:}

                                                \small \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OP_o}+t\cdot \overrightarrow{r}\; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}

                                                \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\\frac{-c}{b} \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -b\\a \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Parameterfremstilling af ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.