Matematik

Eksempel på andengradsligning, hjælp

14. juni 2018 af Karoline444 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hallihallo, er der en, der kan give mig et eksempel på en andengradsligning, regne den ud, vise mellemregninger til den og fortælle mig, hvad i har gjort? ;)

Mvh. Karoline i nød


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2018 af guuoo2 (Slettet)

F.eks.
ax2 + bx + c = 0

4a2x2 + 4abx + 4ac = 0                    <- gange med 4a på begge sider
(2ax)2 + 4abx + 4ac + b2 = b2          <- addere med b2 på begge sider og sætte "i anden" uden for parentes
(2ax)+ 2*(2ax)*b + b2 = b2 - 4ac    <- subtrahere med 4ac på begge sider
(2ax + b)2  = b2 - 4ac                        <- anvende første kvadratsætning på venstresiden
2ax + b = ±√(b2 - 4ac)                       <- tage plus/minus kvadratrod på begge sider
x = (±√(b2 - 4ac)  - b)/(2a)                 <- isolere x


Svar #2
14. juni 2018 af Karoline444 (Slettet)

Og det bliver 4a, fordi vi bruger diskrimminantformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2018 af guuoo2 (Slettet)

Nej de følgende trin bliver bare simplest ved at starte sådan. Det essentielle ved de 4a, som gør at det ikke bliver noget juks når man anvender kvadratsætningen, er at man opnår at alle faktorer i ledet med x2 består af kvadrerede størrelser.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2018 af StoreNord

5x²+5x-30 = 0    

Diskriminanten:        d=5²-4·5·(-30) = 625

x=\frac{-5\pm \sqrt{625}}{2 \cdot5}=\frac{-5\pm 25}{2\cdot5}=\frac{-1}{2}\pm 12.5


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2018 af StoreNord

5x²+5x-30 = 0    

Diskriminanten:        d=5²-4·5·(-30) = 625

x=\frac{-5\pm \sqrt{625}}{2 \cdot5}=\frac{-5\pm 25}{2\cdot5}=\frac{-1}{2}\pm 12.5


Svar #6
15. juni 2018 af Karoline444 (Slettet)

StoreNord, hvor kommer diskriminanten ind der?


Svar #7
15. juni 2018 af Karoline444 (Slettet)

vent, jeg kan godt se det nu,hahahah


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2018 af AlispahicBubu (Slettet)

Hej, Karoline444

Jeg er igang med at lave min SRO, og jeg har derfor valgt at bruge en problemstilling som du har lagt ind inde på "Problemstilling og arbejdsspørgsmål til økonomi". Ville det være muligt du kunne gå ind og slette dette stykke "HJÆLP! Jeg sidder her og skal lave en minipræsentation under overemnet "Økonomi", hvor jeg har fået problemstillingen, "Hvordan påvirker teenagere det økonomiske kredsløb, og hvilke konsekvenser har deres forbrug?". Og jeg har indtilvidere ét arbejdsspørgsmål således: "Hvordan og hvorfor spiller teenagere en vigtig rolle i det økonomiske kredsløb?". Jeg har virkelig brug for hjælp til flere arbejdsspørgsmål og gerne nogle små svar, som jeg kan arbejde videre på til problemstillingen og det nuværende og ene arbejdsspørgsmål. Tak på forhånd! "

Håber du vil hjælpe :)


Skriv et svar til: Eksempel på andengradsligning, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.