Kemi

Hvor mange gram glukose?

18. juni 2018 af newbee - Niveau: A-niveau

Hvor mange gram Glukose (MW 180.16 g/mol) skal der bruges til at lave en 100 ml opløsning med en koncentration på 1 mM?

Hvordan skal jeg lige gribe denne opgave an når koncentrationen er mM?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2018 af janhaa

C = n/V

n=C*V = 1mM*(100 ml) = 0,1 mmol

M=m/n

m=M*n=180,2*10^-4 g = 0,018 g


Svar #2
19. juni 2018 af newbee

Okay, hvorfor ganger du med 10^-4?
Er den metode jeg har brugt forkert så?

Bestemmer først stofmængden: n = c*V

n = 1mmol/L *0,100 L = 0,100mmol

For at få Molærmassen i g/mmol, så har jeg ganget det med 10^-3:

180,16 g/mol * 10^-3 = 0,18016 g/mmol

Til sidst bestemmes massen: m = n * M

m = 0,100 mmol * 0,18016 g/mmol = 0,018016 g


Skriv et svar til: Hvor mange gram glukose?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.