Matematik

Hvad finder jeg frem til? Er det renten der er blevet betalt i alt eller hvad er det??

24. juni 2018 af Mattiboy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Arne låner 40000 kr. i danske bank.

Han skal betale 12 % i rente.

Arne kan afdrage 300 kr. om måneden.

Arne betaler hele lånet af på 15 måneder.

40000=3000*0,12/1-(0,12+1)^15=-80,47272


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2018 af mathon

12% p.a. eller 12% om måneden?

Du skriver 300 kr. om måneden men regner

3000*0,12/1-(0,12+1)^15


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2018 af mathon

Hvad har du konkret oplyst?

Skriv hele opgaveteksten.


Svar #3
24. juni 2018 af Mattiboy (Slettet)

Mente også 3000 i tekste. Det var bare en skrivefejl.


Svar #4
24. juni 2018 af Mattiboy (Slettet)

Det skulle gerne være 12 om måneden


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2018 af mathon

                    \small 1+r_m=1.12^{\frac{1}{12}}=1.0094888

                    \small r_m=0.0094888

ydelsen

                  \small y=\frac{40'000\cdot 0.0094888}{1-1.0094888^{-15}}=2'873.55

40'000 kr lånt til 12% p.a. tilbagebetales over 15 måneder med en månedlig ydelse på 2'873.55 kr.


Skriv et svar til: Hvad finder jeg frem til? Er det renten der er blevet betalt i alt eller hvad er det??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.