Matematik

Rentesregning- Finansiel Regning

22. juli 2018 af pink4lady - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med at løse denne opgave?  hvilket renteformel skal der bruges her ? 

Peter åbner d. 1/4-2012 en konto i banken og indsætter 500 kroner til en nominel rente på 2% pro anno med kvartalsvis rentetilskrivning.

Hvad er den kvartalsvise rente?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2018 af mathon

\small \textbf{Du har:}
                     \small \left ( 1+r_{kvart} \right )^4=1.02        


Svar #2
22. juli 2018 af pink4lady

Det har jeg også skrevet men er det så bare den kvartalsvise rente altså 1.02? 


Svar #3
22. juli 2018 af pink4lady

1) Hvad er den kvartalsvise rente?
Pro anno: Pr. år 
Finder ud af hvad renten er pr måned*((2)/(12)) ? 0.166667 pr. månedet er den kvartalsvise rente på 0,1666
omskriver nominel rente på 2% *((2)/(100)) ? 0.02
1+r→1+0.02 ? 1.02
root(1.02,12) ? 1.00165


Svar #4
22. juli 2018 af pink4lady

Her er det lidt mere tydeligere :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juli 2018 af mathon

                     \small 1+r_{kvart} =1.02^{\frac{1}{4}}=1.00496     

                     \small r_{kvart} =0.00496          

                     \small \frac{p_{kvart}}{100} =0.00496

                     \small p_{kvart} =0.496\%


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juli 2018 af mathon

evt.
                 solve((1+(p/100))^4=1.02 and p > 0,p)


Skriv et svar til: Rentesregning- Finansiel Regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.