Matematik

Effektiv rente af lån

24. juli 2018 af JBN52 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Lånebeløb kr. 1000,00

Antal ydelser: 1

Løbetid: 10 dage

Indfrielsesbeløb: kr. 1.500,00


Hvad bliver den effektiv rente ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juli 2018 af Festino

Da beløbet over 10 dage skal ganges med \frac{1500}{1000}=1.5, skal det over 365 dage ganges med1.5^{365/10}. Omregn selv dette tal til procent. Det bliver et stort tal!


Svar #3
24. juli 2018 af JBN52 (Slettet)

Hej Festino

Jeg er ikke helt med på hvad du mener, skal de 1,5 opløftes til 36,5 potens eller hvad og forstår heller ikke det med omregning til procent ?

Vh. JBN52

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juli 2018 af Festino

Ja, de 1.5 skal opløftes til potensen 36.5. Man omregner til procent ved at gange med 100. For eksempel er renten over 10 dage lig med 50%, da (1.5-1)\cdot 100\%=50\%.


Svar #5
24. juli 2018 af JBN52 (Slettet)

Hej Festino

Jeg har potensfunktion på lommeregner, men aner ikke hvordan jeg skal gøre !

Vil du fortælle mig det?

Vil du også give mig svaret ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juli 2018 af mathon

\small \small \textbf{Renten for 10 dage beregnes ved simpel rentesregning:}

                                         \small R=\frac{k\cdot p\cdot d}{36500}=\frac{1000\cdot p\cdot 10}{36500}=500

                                          \small p=\frac{0.5\cdot 36500}{10}=1825\%


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. juli 2018 af mathon

                                          \small \small p=\frac{0.5\cdot 36500}{10}=1825\%\; p.\, a. 


Skriv et svar til: Effektiv rente af lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.