Matematik

lineære programmering

08. august 2018 af pink4lady - Niveau: B-niveau

Hvordan kan det blive 800? er det fordi der er blevet divideret på begge sider af lighedstegnet? 

1.5x + 3y = 2400
som jeg med det samme skriver på formen y = ax + b, så jeg kan håndtegne på tavlen: 

1.5x + 3y = 2400 ↔ 3y = -1.5x + 2400 

Begrænserlinien for TID er altså y = -0.5x + 800 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. august 2018 af mathon

                    3y = (-1.5x + 2400)      \small \textbf{divideres med 3 p\aa \ begge sider.}

                    \small 3y:3=(-1.5x+2400):3

                    \small y=-(1.5:3)x+2400:3

                    \small y=-0.5x+800


Svar #2
08. august 2018 af pink4lady

Nu giver det bedre mening tusind tak :-) 


Skriv et svar til: lineære programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.