Fysik

Hvor stor en bakke kan bilen maksimalt trille over?

14. august 2018 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave; En bil kører 80 km/h ved foden af en bakke, hvor motoren sætter ud. Hvor stor en bakke kan bilen maksimalt trille over?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

80 km/h = 80/3.6 m/s = 22.22222 m/s

Ekin = ½·m·(22.22222 m/s)2
Epot = mgh

Epot = Ekin
mgh = ½·m·(22.22222 m/s)2
h = ½·(22.22222 m/s)2 / g
   = ½·(22.22222 m/s)2 / (9.82 m/s2) = 25 m


Svar #2
14. august 2018 af Hala2510

Tusind tak!


Skriv et svar til: Hvor stor en bakke kan bilen maksimalt trille over?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.