Matematik

Hjælp til brøker...

16. august 2018 af gladdk - Niveau: 9. klasse
Hej! Jeg har lidt svært ved at regne brøker ud som f.eks: 23/7 som skal laves til procent. En der kan hjælpe? Mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2018 af StoreNord

\frac{23}{7}=\frac{23*\frac{100}{7}}{7*\frac{100}{7}}=\frac{?}{100}= ?\; procent


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

Gang brøken med 100 og udfør divisionen. Eksempel 5/9 er 100*5/9% = 500/9% ≈ 55%.

Det krøllede lighedstegn betyder "ca ligmed".

Det eksempel, du selv er kommet med vil give et resultat, der er større end 100%, men den slags kan godt forekomme.


Svar #3
16. august 2018 af gladdk

Jeg takker mange gange. Ja, mit eksempel var faktisk bare et tilfældigt men igen, mange tusinde tak.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2018 af mathon

generelt
omregnes en brøk til procent ved at gange med 100!


Skriv et svar til: Hjælp til brøker...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.