Matematik

vektorer

18. august 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælp,har aldrig haft emnet det lidt svær?

Vedhæftet fil: fem.PNG

Svar #1
18. august 2018 af hannah9 (Slettet)

struggle with starting ,i en ny skole:( video i foretrækker at jeg burde se?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2018 af StoreNord

http://www.frividen.dk/matematik/vektorer-i-planen/

Manden sagde nummer 11.                 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2018 af ringstedLC

Bliv i din tråd og se den allerede foreslåede video m. fl.:

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1843087#184312


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2018 af mathon

\small \angle D\textup{ er vinklen mellem vektorerne }\overrightarrow{DC}\textup{ og }\overrightarrow{DE}.

                \small D=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{DC}\cdot \overrightarrow{DE}}{\left |\overrightarrow{DC} \right |\cdot \left |\overrightarrow{DE} \right |} \right )


Svar #5
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

når skal regne det ud tager jeg bare d og c og  regner ud ( i formelen) , og derefter D og E i formlerne? eller bare DC Og DE


Svar #6
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

fordi i video er det  bare a og b her har vi Dc Og De


Svar #7
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

hvordan skal  jeg sætte det ind i prikformelen 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2018 af StoreNord

#5 og #6   Din vektor DC svarer til hendes vektor a,
        og din vektor DE svarer til hendes vektor b.

#7   Prikprodukt er Video 9.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2018 af mathon


Svar #10
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

nu forstår jeg  tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. august 2018 af mathon

        \small \overrightarrow{DC}=\begin{pmatrix} 3-(-1)\\ 2-5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}         \small \left |\overrightarrow{DC} \right |=\sqrt{4^2+(-3)^2}=\sqrt{5^2}=5

        \small \overrightarrow{DE}=\begin{pmatrix} -5-(-1)\\ 1-5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -4\\-4 \end{pmatrix}         \small \small \left |\overrightarrow{DE} \right |=\sqrt{2\cdot (-4)^2}=4\sqrt{2}


Svar #12
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

kan det passe ?

Vedhæftet fil:her er det.PNG

Svar #13
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

det ikke rigtigt , min nye version siger 98,13 kan det passe


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. august 2018 af StoreNord

98,13             er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. august 2018 af mathon

         \small \overrightarrow{DC}\cdot \overrightarrow{DE}=\begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -4\\-4 \end{pmatrix}=4\cdot (-4)+(-3)\cdot (-4)=-4

        \small D=\cos^{-1}\left ( \frac{-4}{5\cdot 4\sqrt{2}} \right )

        \small D=\cos^{-1}\left ( \frac{-1}{5\cdot \sqrt{2}} \right )=98.13\degree


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. august 2018 af ringstedLC

98.13º.

... godt at se, at du har fundet vektorpilen.


Svar #17
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

Bestem desuden den stumpe vinkel mellem diagonalerne AC og BE. 

nogle video omkring det?


Brugbart svar (0)

Svar #18
19. august 2018 af mathon

Det beregnes på samme måde blot med andre vektorer.


Svar #19
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

kan passe indtil videre ?

Vedhæftet fil:på den måde.PNG

Svar #20
19. august 2018 af hannah9 (Slettet)

det*


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.