Matematik

Reducer

19. august 2018 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har disse to opgaver jeg er lidt usikker på;

Opgave 1:
(a+2b)^2-(a+2b)(a+b)
Kan det passe at det første led giver a^2+2b^2+2ab?

Og hvad med -(a+2b)(a+b) 
Er det -a^2+2b^2+2ab?

Opgave 2:
a^2-b^2-(a+b)^2+2ab

a^2-b^2-a^2+b^2+2ab+2ab

Kan det passe at a^2 går ud med hinanden? Og hvad med resten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2018 af StoreNord

(a+2b)^2 = a² + 4b² +4ab

-(a+2b)(a+b) = -(a² +ab + 2ab + 2b²) = -a² - ab - 2ab - 2b²

2)   
a^2-b^2-(a+b)^2+2ab =
a²-b² - (a² +b² +2ab) + 2ab                ja


Svar #2
19. august 2018 af Hala2510

Kan dette ikke reduceres?; a² + 4b² +4ab-a² - ab - 2ab - 2b²

Og hvordan reduceres dette?; a²-b² - (a² +b² +2ab) + 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2018 af StoreNord

Jeg troede du selv ville lære det.
Jo.
Ja.
a² går ud. b² gør ikke. 2ab går ud.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.