Matematik

kombinatorik og sandsynlighed

21. august 2018 af hyleblomst (Slettet) - Niveau: 9. klasse

3 drenge leger cowboys med deres vandpistoler.

De skal alle 3 duelle på samme tid mod hinanden.

De tæller ned fra 3. På nu skal de alle 3 på samme tid skyde mod hinanden

Hvad er sandsynligheden for, at netop 1 af de tre ikke bliver skudt på?

Har brug for hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2018 af janhaa

P=\frac{1}{3}*\frac{2}{3}*\frac{1}{3}*3=\frac{2}{9}


Svar #2
21. august 2018 af hyleblomst (Slettet)

mange tak!!!


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Antal udfald i alt er 23, da 3 personer vælger en af 2 muligheder.

Antal udfald hvor 0 personer bliver ramt: 0
Antal udfald hvor 1 personer bliver ramt: 0
Antal udfald hvor 2 personer bliver ramt: 6
Antal udfald hvor 3 personer bliver ramt: 2

Dvs.
P = 6/2^3 = \frac{3}{4} = 75\%

Udfaldene hvor 2 bliver ramt er:
1->2    2->1    3->1       <- 1 skyder mod 2, 2 skyder mod 1, 3 skyder mod 1
1->2    2->1    3->2
1->2    2->3    3->2
1->3    2->1    3->1
1->3    2->3    3->1
1->3    2->3    3->2

Udfaldene hvor 3 bliver ramt er:
1->2    2->3    3->1
1->3    2->1    3->2


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2018 af Soeffi

#3. Enig

Svar #5
21. august 2018 af hyleblomst (Slettet)

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: kombinatorik og sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.