Matematik

matematik pizza

21. august 2018 af hyleblomst (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En elev bestiller en pizza.

1. dag spiser hun halvdelen af pizzaen

2. dag spiser hun en 1/3

af resten af pizzaen

3. dag spiser hun 1/4

af det der er tilbage

4. dag spiser hun 1/5

af det der er tilbage

5. dag spiser hun ikke mere, da pizzaen ikke længere er god.

Hvor stor en del af den hele pizza, smider hun i skraldespanden?

Jeg forstår ikke hvordan man skal regne den ud, på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

Brug, at hvis der er spist 1/n af noget, så der der (n-1)/n tilbage.


Svar #2
21. august 2018 af hyleblomst (Slettet)

tak, jeg har fundet ud af det nu med hvordan kan jeg skrive resultatet matematisk op?

her er mit resultat:

¼ af pizzaen bliver smidt ud i skraldespanden og hun spiser i alt  ¾ af pizzaen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2018 af Soeffi

#0.

1) Hun spiser først 1/2 af pizzaen. Der er 1/2 tilbage.

2) Hun spiser 1/3 af 1/2, hvilket er (1/2)·(1/3) = 1/6. Hun har i alt spist (1/2) + (1/6) = 2/3, og der er 1/3 tilbage.

3) Hun spiser 1/4 af 1/3, som er 1/12. I alt har hun spist 2/3 + 1/12 = 3/4. Der er 1/4 tilbage.

4) Hun spiser 1/5 af 1/4 hvilket er 1/20. I alt har hun spist 3/4 + 1/20 = 4/5.

Der er 1/5 tilbage, som smides ud.


Svar #4
21. august 2018 af hyleblomst (Slettet)

tak! det giver mening 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2018 af Soeffi

#3. Hvis man samler det til een formel får man:
Rest = (1 - 1/2)·(1 - 1/3)·(1 - 1/4)·(1 - 1/5) = (1/2)·(2/3)·(3/4)·(4/5) = 1/5.

Skriv et svar til: matematik pizza

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.