Matematik

Omskriv til tal på formen 2n3m

22. august 2018 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej :) 

Jeg har en opgave som jeg ikke helt kan forstå, hvordan det er man gør.

Den siger:

Omskriv til tal på formen 2^{n}3^{m}

a) 6^{2}

b) 3*(\frac{4}{3})^{3}

c) \frac{12^{2}}{2^{2}}

d) 24*12^{-2}*6^{3}*3^{-4}

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a)

62 = 

(2*3)2 = 

2232


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

b)

3 * (4/3)3 =

3 * (22/3)3 =

3 * 26 * 3-3 = 

26 * 3-2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

c)

122/22 =

(3*22)2/22 = 

32 * 24 * 2-2 = 

22 * 32


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

d)

24 * 12-2 *63 * 3-4 = 

23*3 * (22*3)-2 * (2*3)3 * 3-4 =

23 * 3 * 2-4 * 3-2 * 23 * 33 * 3-4 = 

22 * 3-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2018 af StoreNord

6^{2} = 36

Dividèr først 36 med 3 så mange som nuligt.
Dividèr derefter resten med 2 så mange gange som muligt.


Skriv et svar til: Omskriv til tal på formen 2n3m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.