Matematik

Rødder

22. august 2018 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har et spørgsmål angående hvordan 

3\sqrt{8}=6\sqrt{2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

3√8 = 3√(22*2) = 3*√(22)*√2 = 3*2*√2 = 6√2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2018 af SuneChr

Faktoren, foran kvadratrodstegnet, kvadreres og sættes som faktor, sammen med den oprindelige, under rodtegnet.

3\sqrt{8}=\sqrt{3^{2}\cdot 8}=\sqrt{72}   og

6\sqrt{2}=\sqrt{6^{2}\cdot 2}=\sqrt{72}


Skriv et svar til: Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.