Matematik

Hvilken graf passer til forskriften f(x)=2*1,20^x

26. august 2018 af emil822h - Niveau: B-niveau

Obs: Det haster da min aflevering skal afleveres kl. 22 i aften.

Jeg skal genaflevere en opgave fra min årsprøve uden hjælpemidler jeg ikke har lavet helt rigtig. Jeg fik en forskrift og tre grafer i et koordinatsystem, hvor jeg skulle forklare hvilken graf der passer til forskriften f(x)=2*1,20^x. Billede af graferne er vedhæftet.

Jeg ved at sammenhængen er eksponentielt voksende ud fra forskriften, og kan dermed udelukke graf c. Før har jeg svaret at forskriften passer til graf b, da man kan se den vokser med 20%, hvor graf a vokser for meget. 

Jeg tror min fejl var en dårlig matematisk begrundelse for hvorfor det er graf b der passer til forskriften og hvorfor graf a ikke gør.

Hvordan kan jeg matematisk bevise at det er sådan det er, uden hjælpemidler? Min aflevering er en videoaflevering så jeg skal kunne forklare det mundtligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af mathon

             \small f(9)=2\cdot 1.20^9=\textbf{{\color{Red} 10.32}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Når x=1, så er funktionsværdien  f(1) = 2 * 1.21 = 2.4

B'erens funktionsværdi i x=1 er ca. 2.2 og A'ernes værdi er 2.4.

Dvs. der må være en fejl i din begrundelse for B


Skriv et svar til: Hvilken graf passer til forskriften f(x)=2*1,20^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.