Fysik

Merkurs acceleration

26. august 2018 af DanielBali - Niveau: A-niveau

Beregn Merkurs acceleration: 

a_c=v^2/r=(36.361,026 m/s)^2/(58.000.000,00·1000m)=0,02279 m/s^2

Hvor: 

v=(2·(pi)·r)/T=(2·(pi))·(58.000.000,0·1000m))/(116·24·60·60sek)=36.361,026 m/sog 

R=58,0 mio km

Kan det virkeligt godt passe, at Merkur kun har en acceleration på 0,022m/s^2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af mathon


Svar #2
26. august 2018 af DanielBali

Jeg kan ikke se din besked? :) 


Svar #3
26. august 2018 af DanielBali

#1

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2018 af mathon

se http://www.nbi.ku.dk/almanakken/planeterne/merkur/

beregning giver:

      \small a_c=0.039\; \tfrac{m}{s^2}


Svar #5
26. august 2018 af DanielBali

Dette kan jeg ikke få til at gå op?? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2018 af mathon

          \small a_c=\frac{{v_c}^2}{R_c}=\frac{\left (47.3\cdot 10^3\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{58\cdot 10^9\; m}=0.039\; \tfrac{m}{s^2}


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

#0: Du har en fejl i antallet af sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

Jordens acceleration er ca 0,006m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2018 af mathon

                    \small \small T_{Merkur}=7.60052\cdot 10^6 \; \textup{sek}


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2018 af mathon

         \small a_c=\frac{v^2}{r}=\frac{\left ( \frac{2\pi \cdot r}{T} \right )^2}{r}=\frac{4\pi ^2}{T^2}\cdot r=\frac{4\pi ^2}{\left (7.60052\cdot 10^6\; s \right )^2}\cdot \left ( 5.8\cdot 10^{10}\; m \right )=0.040\; \tfrac{m}{s^2}


Skriv et svar til: Merkurs acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.