Fysik

Bestemmelse af en værdi for vands specifikke fordampningsvarme v. 100 grader via graf?

27. august 2018 af Jens1901 - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg er blevet stillet spørgsmålet: Bestem ud fra ovenstående graf en værdi for vands specifikke fordampningsvarme ved 100 grader. 

Jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg helt nøjagtig skal gøre. Er der nogle, der kan hjælpe mig videre?

Billedet er vedhæftet som en fil.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2018 af peter lind

Det kan ikke gøres ud fra den graf alene. Jeg formoder at du har målt den mængde vand der er fordampet som følge af en eller anden energikilde, I så fald skal du oplyse energikildens effekt eller hvor meget energi, der er tilført uder fordampningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2018 af mathon

Der gælder:
                              \small m\cdot L=P\cdot t

                              \small L=\frac{P\cdot t}{m}                  \small \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|} \textbf{st\o rrelse}&P&t&m&L\\ \hline \textbf{enhed}&kW&s&kg&\mathbf{{\color{Red} \tfrac{kJ}{kg}}} \end{array}             


Skriv et svar til: Bestemmelse af en værdi for vands specifikke fordampningsvarme v. 100 grader via graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.